• Nov292010

POSTED AT 09:03 AM

Congratulations to Nate H. for correctly answering the math question of the week!  He knew that Granny used 18 apples.  There were 7 pieces of fruit in the small salad and 42 divided by 7=6 which means that the great big fruit salad has 6 times the number of pieces of fruit.  6X3= 18 apples.  I like that many of you used a chart to get your answer.  When you explain your answer don't just say "I used a chart." Show me what  your chart looked like!

Where is 79? Pretend this pattern continues.  In which row would you find 79?

Row 1- 1   2   3   4   5
Row 2- 6   7   8   9   10
Row-3-11   12   13   14   15
Row-4 16   17   18   19   20
Row-5   21   22   23   24   25

Hint: Try to use multiplication or division to find the answer instead of writing out all those numbers.  Be smart!

Nov292010

POSTED AT 08:55 AM

Congratulations to Dylan G. from Mrs. B's room for winning the challenge!  This is their second win as a class.  Dylan knew that this was not a good deal because the total was \$0.40 which is less than \$0.46.

It takes about 5 seconds for the sound of thunder to travel 1 mile.  How long would it take the sound of thunder to travel 5 miles?

Nov122010

POSTED AT 03:31 PM

Congratulations to Drew A. from Mrs. Krebehenne's class for winning the challenge!  He knew the circle=2, the hexagon was 3 and the square was 9.

Granny Smith made a great big fruit salad based on the following recipe.
Ingredients: 3 apples 4 oranges
Peel fruit.
Cut into small pieces.
Mix well.
She used 42 pieces of fruit in all.  How many apples did Granny use in her great big fruit salad?
Hint:  Make a chart like this until you've used 42 pieces of fruit.
Apples      Oranges      Total Fruit
3                  4                  7
6                  8                    14

Type your first name, last initial and teacher's name.  Remember to explain how you got your answer!

Nov122010

POSTED AT 03:26 PM

Congratulations to Riley M. from Mrs. Pinkerton's class for winning the challenge!  The answer was 3 months because 12-9=3. This was tricky because you had to know how many months are in a year.

If I trade 4 dimes for 46 pennies, am I getting a good deal?

Type your first name, last initial and teacher's name.

Nov052010

POSTED AT 02:37 PM

Congratulations to Zachary W. from Mrs. McCaul's room for correctly answering the question last week.  The answer was S because her name has 5 letters and 5X18=90. As she writes the "S" to begin he name again she will be writing the 91st letter. Great answers everyone!

The same shapes have same values. Different shapes have different values.
square+square+6=24

square+circle+hexagon=14

hexagon+hexagon+hexagon+10=19

What is the square?
What is the circle?
What is the hexagon?

Nov052010

POSTED AT 02:34 PM

Congratulations to Charlie B. of Mrs. Applegate's class for correctly answering the math challenge!  He knew to make \$0.83 with eight dimes and 3 pennies.

The burrow ground squirrel, which lives in Alaska, hibernates for about 9 months of the year.  For about how many months of the year is the burrow ground squirrel active? (not hibernating)

Remember to type your first name, last initial and teacher's name.

﻿